In het wild: interviews, boeken en meer!


Kun jij de sterren aanraken? Eise Eisinga wel!

De kleine Eise uit Franeker probeert de sterren aan te raken… met weinig succes. Maar dan krijgt hij een idee!

Een bijzonder verhaal over nieuwsgierigheid en creativiteit, gebaseerd op het echte verhaal van een van de belangrijkste sterrenkundigen van Nederland.

Geschreven door Arjen Dijkstra (auteur van ‘s werelds eerste Eise Eisinga biografie “De Hemelbouwer”) en met bijna magische ruimte-illustraties van Mark Hektor (hé, dat ben ik!), waarin je telkens weer iets nieuws ontdekt.Het verhaal van David Gorlaeus en zijn aparte atomen…

Misschien denk je bij het woord ‘filosoof’ aan een stoffige geleerde met een baard. Zo was David niet! Hij wilde graag weten waar de natuur uit bestaat en schreef een boek over… atomen? Al in 1600?! Daar zit een verhaal achter!

Vreemd genoeg stierf David al toen hij pas 21 jaar oud was. Kort ná zijn dood werd zijn boek over atomen uitgebracht. In dit boek komt zijn verhaal en de prachtige natuur rond Franeker weer even tot leven. Geschreven door Arjen Dijkstra (auteur van de Eise Eisinga biografie “De Hemelbouwer”).De knapste koppen van Groningen!

De natuurkundige Frits Zernike danst door zijn woonkamer, Nobelprijswinnaar Ben Feringa racet tegen de uitvinder van de eerste elektrische wagen en Aletta Jacobs wordt de eerste vrouwelijke dokter van Nederland.

Je leest het allemaal in het Masterminds stripboek, vol humor en leuke weetjes! Speciaal voor de gelijknamige tentoonstelling van het Universiteitsmuseum Groningen, over de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen.

Interviews en meer

Een leuk interview met het Dagblad van het Noorden over het Masterminds stripboek

Bekijk exclusief concept art en ontdek meer over Masterminds, in dit interview met de UKrant

De biografie en het prentenboek over Eise Eisinga, uitgelicht in het Friesch Dagblad

%d bloggers liken dit: