Over mij / Contact

Hoi, ik ben Mark: wetenschapscommunicator én illustrator!
Mijn achtergrond in microbiologie en wetenschapscommunicatie combineer ik graag met mijn passie voor het maken van illustraties en verhalen. Zo kan ik lastige onderwerpen leuker en begrijpelijker maken.

Ik sta open voor zowel freelance-opdrachten als vast werk. Graag ga ik het gesprek aan om toe te lichten wat ik kan (gewoon even kennismaken kan natuurlijk ook). Laten we eens kijken hoe we samen jouw project creatief kunnen aanpakken!

– Mark
✉ markhektorart@gmail.com

Deze opdrachtgevers gingen je voor:

Arjen Dijkstra, directeur van het Universiteitsmuseum Groningen

“Mark heeft het talent om moeilijke onderwerpen inzichtelijk te maken voor een breed publiek. Daarbij zitten zijn tekeningen vol humor en heeft hij een aansprekende eigen stijl.
Het is fijn om met Mark samen te werken, en hij staat ook nog open voor suggesties.”

~ Ben Feringa, Nobelprijswinnaar (2016), hoogleraar en scheikundige

“Mark is een geweldig enthousiaste jongen die prachtige illustraties maakt. Hij was zelfs in staat om mij als jongetje op de boerderij prachtig neer te zetten met de sprankelende ogen van een jonge onderzoeker.”

Wat en hoe?

⋆ Met diverse methoden en stijlen (digitaal, op papier, gecombineerd) maak ik infographics, educatieve illustraties, interviewverhalen, logo’s, character designs, strips en nog veel meer. Deze stem ik af op feedback van de doelgroep en de opdrachtgever.

⋆ Gaat het om serieuze materie? Dan maak ik strakke vector-tekeningen en heldere teksten voor je. Toch liever iets kleurrijks en opvallends? Dan gooi ik er graag mijn humor en creatieve ideeën in.

⋆ Ik ben onderzoekend en nieuwgierig, de variatie van mijn werk houdt het leuk! Daarom duik ik graag in nieuwe onderwerpen en programma’s.

Educatie
Master Wetenschapscommunicatie & Bachelor microbiologie (Rijksuniversiteit Groningen)

Skills
Photoshop, Inkscape (equivalent aan Illustrator), Adobe Premiere, Powerpoint, Clip Studio Paint en meer.

Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Ervaring
Het Universiteitsmuseum Groningen (hoofdtekenaar, 2019-heden);

De Vereniging voor Volwassenen en Kinderen met Stofwisselingsziekten (VKS), in samenwerking met het UMCG (stageopdracht, 2020);

Een stripboek en een prentenboek uitgebracht (2021);

Freelancing wetenschapscommunicator en tekenaar (2021-heden); Voor o.a. VKS, Ben Feringa Fonds en meer.

Geïnteresseerd? Of heb je een vraag? Stuur gerust een berichtje!

Socials

%d bloggers liken dit: